Cloud servers CloudInfrastructuur Datacenter Cloudstar

Multi-datacenter infrastructuur

Als webagency bouw je creatieve campagnes, aantrekkelijke shops en grensverleggende toepassingen. Maar net als het succes om de hoek komt kijken en bezoekers toestromen, kan de server niet meer volgen. Ook al meegemaakt? Het is natuurlijk van groot belang dat jouw websites en webapplicaties veilig en continu online zijn. Wanneer je voor Cloudstar ken haar multi-datacenter infrastructuur kiest, mag je écht gerust zijn. Dankzij onze uitgebreide monitoringtools en schaalbare cloudinfrastructuur kunnen we binnen enkele minuten de componenten waar de bottlenecks zitten upscalen, en dit automatisch of manueel.

 

Cloudstar voorziet in een performante Cloud Servers die gehost wordt binnen een multi-datacenter infrastructuur. Hierbij kunnen virtuele Cloud Servers op een transparante manier verplaatst worden tussen onze fysieke datacenters terwijl deze blijven doorwerken. De datacenters zijn immers onderling gekoppeld tot 1 groot virtueel datacenter. Dat garandeert een hoge beschikbaarheid van de gehoste websites en applicaties. We maken daarnaast ook gebruik van een andere onafhankelijk datacentra. Door deze unieke mogelijkheden zou zelfs de uitval van het volledige datacenter geen impact hebben op de beschikbaarheid van de internetdiensten.

Wees écht gerust

De systeem resources van onze servers zijn altijd ter jouw beschikking. Je krijgt daarbij een complete toegang tot de server of je kan het beheer van de websites en databases uitvoeren aan de hand van een gebruiksvriendelijk controlepaneel.

 

We houden de infrastructuur en gebruikservaring continu in de gaten met geavanceerde monitoringsystemen die elk aspect van de online toepassingen controleren. We bieden performance tuning aan voor zowel Windows, Linux, Apache, Nginx, MySQL, MS SQL, enz. Merken we dat iets niet optimaal werkt, dan grijpen we in. Dag en nacht.

 

Alle apparatuur is ondergebracht in Belgische datacenters die werken volgens de hoogste hedendaagse normen inzake beveiliging en privacy. Binnen de Cloudstar-infrastructuur is op elk moment een forse schaaluitbreiding mogelijk. Per Cloud Server kan er geschaald worden naar een capaciteit van 256 GB RAM, 16 processor cores en onbeperkte opslagcapaciteit.

 

We maken enkel gebruik van recente kwaliteitshardware van HP, HP 3Par en Dell.

Cloud servers CloudInfrastructuur Datacenter Cloudstar Gerust zijn
Cloud servers CloudInfrastructuur Datacenter Cloudstar Voordelen Analyse Grafiek Scherm New Relic Licentie Hosting

De voordelen van Cloud Servers bij Cloudstar samengevat

  • Steeds volledige controle over jouw eigen Cloud Servers via ons controle paneel. Starten, stoppen, rebooten, firewall instellen? Het zijn slechts enkele functies die je zelf kan uitvoeren.
  • Je kan op elk moment de processor- en/of geheugencapaciteit aanpassen in functie van een optimale prestaties, en je betaalt hier nooit meer voor dan nodig. Start gerust klein, en gaandeweg passen we de resources aan naargelang je noden. Door virtualisatie is de maximale systeemcapaciteit quasi onbeperkt. Toch meer capaciteit nodig? Door een server te klonen zetten we in geen tijd een web-farm op worden waarbij meerdere servers instaan voor één website of toepassing. In een piekperiode zetten we zo razendsnel extra servers in.
  • Wanneer een Cloud Server uitvalt, wordt deze onmiddellijk en volautomatisch op een andere fysieke machine heropgestart. Nog hogere beschikbaarheid kan behaald worden door servers te plaatsen in meerdere datacenters.
  • De isolatie van systeembronnen zorgt voor een erg grote stabiliteit. Eventueel problemen worden strikt tot één virtuele server beperkt, zonder enige impact op de andere virtuele servers.
  • Door gebruik te maken van opslag op basis van gedistribueerde SSD-schijven, wordt data tot 10.000 keer sneller ingelezen worden.
  • Vooraleer we aan de samenwerking starten, maken we concrete en meetbare afspraken over het gepaste supportniveau. Op het einde van de maand krijg je een uitgebreid en transparant rapport over jouw server en de toepassingen erop.