Wanneer je het hebt over servers, hosting, domeinnamen, mailboxen enz. is de service minstens even belangrijk als de producten zelf. Iedereen die gebruik maakt van onze Cloud Servers en hosting, krijgt hier dan ook een complete set van managed services bovenop. Cloudstar staat in voor het onderhoud van de hardware, hypervisor en Cloud Server en zal eventuele defecten herstellen of een andere server met gelijkaardige specificaties ter beschikking stellen.

Je krijgt steeds totale toegang tot de server, zodat de installatie en de configuratie van de software vlot verloopt. Je wil toch dat jouw websites, e-shops en webapplicaties of die van jouw klant altijd perfect online zijn en blijven? Cloudstar zorgt dat je écht gerust kan zijn.

Cloudstar Webinfrastructuur Monitoring Support Verrekijker Binoculars

24h monitoring & support

Wanneer het over het hosten van jouw webapplicaties gaat, hou je misschien je hart vast dat of alles wel goed loopt. Door samen te werken met Cloudstar, kan je op beide oren slapen. We houden jouw webinfrastructuur permanent en end-2-end in de gaten. Want een klein onderdeel van jouw business hoeft niet voor een groot deel van jouw zorgen te staan. We staan voor een pro-actieve houding en voor support van het hoogste niveau. We scannen regelmatig jouw online toepassingen en websites op gekende kwetsbaarheden. De scan behandelt zowel jouw website, het operating systeem als de systeem software. Aan de hand van de resultaten wordt de beveiliging van jouw server en toepassing geoptimaliseerd. Indien de monitoring merkt dat websites of toepassingen niet correct of performant werken, dan starten we uiteraard een interventie.

Firewalling & security

Als het over jouw webapplicaties gaat, is veiligheid één van de eerste prioriteiten. We bekijken altijd elk aspect van security, gaande van het netwerk tot toepassingen.

Een firewall is de first-line-of-defense om ongewenst verkeer buiten het netwerk te houden. We stellen onze firewalls zo strikt mogelijk in, en waar mogelijk beperken we de diensten voor het beheer van de server (zoals rdp, ssh) tot vaste locaties. We zetten in op controlepanelen die zowel veilig als flexibel zijn. Zo zijn jouw gegevens écht safe, en ben jij steeds op de hoogte.

Cloudstar Webinfrastructuur Monitoring Support Firewalling Firewall Veiligheid Security Vuur Vlammen
Cloudstar Webinfrastructuur Monitoring Support Backup Restore Map Dossier Archief

Back-up & restore

Niets erger dan data of bestanden kwijtraken. Cloudstar zorgt dat je steeds iets hebt om op terug te vallen. Geen reden tot paniek dus! We bekijken samen met jou een optimaal back-up schema voor jouw server. Waar mogelijk stellen we een differentiële back-up in per 2 uur. Heel de server, inclusief databases en toepassingen, worden geback-upt.

Installatie van patches & upgrades

Stilstaan is achteruitgaan. Daarom installeren we regelmatig security patches en upgrades voor het operating systeem en systeemsoftware. Indien er een patch beschikbaar komt voor een kritisch lek waarbij er een reëel en direct gevaar is voor de data op de server, het netwerk, of de infrastructuur, wordt deze binnen de 2 werkdagen geïnstalleerd. Zo is jouw webinfrastructuur steeds volledig up to date!

Cloudstar Webinfrastructuur Patches Upgrades Verloop Evolutie Vooruitgang
Cloudstar Webinfrastructuur DevOps Continuous integration Gloeilamp Lightbulb 8 Eight Infinity

DevOps & Continuous Integration

Cloudstar denkt bij het opzetten van jouw webinfrastructuur altijd verder, en zorgt voor een toekomstgerichte aanpak. We houden rekening met automatisering en monitoring, en helpen waar mogelijk om jouw software zo betrouwbaar mogelijk beschikbaar te maken. Door de krachten te bundelen, zorgen we dat jouw webapplicaties écht future-proof zijn!

Architectuur van jouw webinfrastructuur

Cloudstar kent zijn business. Aangezien we dagelijks samenwerken met webagencies en digitale bedrijven zijn we op de hoogte van jouw noden. We hebben ervaring met heel wat veelvoorkomende en lastigere situaties, en zetten maar al te graag onze expertise in. We zitten graag met jou aan tafel om jou te adviseren en om de mogelijkheden van jouw webinfrastructuur te bekijken. Hierbij zetten we steeds in op een langetermijnvisie.

Cloudstar Webinfrastructuur Advies Gloeilamp Lightbulb
Cloudstar Webinfrastructuur Professionele dienstverlening Ober Opdienen Garcon

Professionele dienstverlening

Bij Cloudstar gaan een professionele en een persoonlijke aanpak hand in hand. Bij ons ben je geen nummer. We denken écht met jou mee, en we passen onze diensten aan op jouw maat. Transparantie staat steeds voorop. Je kiest zelf voor welke extra services je Cloudstar inschakelt en hoe nauw je zelf wil betrokken zijn. Via gebruiksvriendelijke controlepanelen kan je bijvoorbeeld zelf opvolgen waar gewenst.