Bij Cloudstar dragen we graag ons steentje bij voor het milieu en het klimaat. Efficiënt en groen energieverbruik staan bovenop onze agenda.

 

De enorme groei van cloudcomputing mag dan vanuit zakelijk standpunt heel wat perspectieven bieden, het heeft echter ook zijn gevolgen op andere vlakken. Zo gaat de opmars van de cloud gepaard met een toenemend energieverbruik, wat dan weer een onvermijdelijke invloed heeft op mens en milieu.

Cloudstar is uiteraard niet blind voor deze realiteit. We optimaliseren voortdurend het energieverbruik van onze cloudinfrastructuur. Alle beetjes helpen om ons steentje bij te dragen aan een groenere werking, zowel intern als extern.

Zo heeft Cloudstar vele honderden servers online, waarvan er slechts een relatief klein aantal fysieke servers zijn. Dankzij virtualisatietechnieken kunnen we immers de beschikbare resources van een fysieke server optimaal inzetten. Zo blijft niets onbenut, met een efficiënt energieverbruik als gevolg!

 

We werken daarnaast met datacentra die een primaire stroomvoorziening hebben waarvan de opwekking gebeurt door 100% natuurlijke bronnen en die een ISO 14001-certificaat kunnen voorleggen.

 

Onze belangrijkste leveranciers zijn ISO-14001 gecertificeerd. Dat houdt in dat ze bij hun werkzaamheden continu aandacht hebben voor optimalisaties qua energieverbruik en met de impact op het milieu en de omgeving.

 

Tot slot versturen we facturen en andere documenten standaard in digitaal formaat. Think green, keep it on the screen. Door met Cloudstar samen te werken, kies je voor een milieubewuste partner, en draag je dus ook zelf je steentje bij aan een betere toekomst.

Cloudstar Milieubewust Natuur Groen Blaadjes

Nog enkele redenen om te kiezen voor Cloudstar…

Cloudstar staat niet enkel voor een milieubewuste aanpak. Wist je ook dat we steeds full-serviceveilig, in dialoogop maat, pro-actief, schaalbaar en vakbekwaam te werk gaan? Zowel in onze producten als diensten vind je deze waarden terug. We zitten graag met jou aan tafel om te kijken hoe we onze visie kunnen aanpassen aan jouw noden.